Esenyurt Boşanma Avukatı - Esenyurt Avukat
Esenyurt Avukat olarak on yıla yakın hukuki tecrübemiz ile tüm hukuki uyuşmazlıklar konusunda müvekkillerimize hukuki destek ve danışmanlık sunuyoruz. Ayrıca, Esenyurt Boşanma Avukatı olarak aile hukukundan kaynaklı çekişmeli boşanma dava larında ve anlaşmalı boşanma dava larında müvekkillerimize detaylı destek ve hizmet sunuyoruz. Esenyurt Meydan ' da bulunan Esenyurt Hukuk Bürosunu ziyaret etmeyi unutmayın!
Esenyurt Avukat
Kiracının, kiralanını boşaltması durumunda sorumluluğu ortadan kalkar mı?
KİRACININ VE KİRAYAVERENİN SORUMLULUĞU NE ZAMAN BİTER?
Türkiye'de genel olarak, kiralananın boşaltması durumunda, kiralananın anahtarı gerekli usullere göre teslim edilmemekte ve teslim alınmamaktadır. Şöyle ki;
Kiralanan ev boşaltıldığında, kiracının evin anahtarını usulüne uygun olarak teslim etmesi ve ev sahibinin de teslim alması gerekir. Eğer, kiracı, anahtarı usulüne uygun teslim etmez ise evi boşaltmış olsa bile kira ödeme yükümlüğü devam eder. Aynı şekilde, eğer, kiraya veren, ev boşaltılmış olsa bile, kendine usulüne uygun teslim edilmiş bir anahtar olmadan eve girerse konut dokunulmazlığını ihlal suçunu işlemiş olur. Bu sebeplerle anahtar teslim edilene ve teslim alınana kadar hem kiracının hem de kirayaverenin sorumluluğu devam eder.
ANAHTAR TESLİM TUTANAĞI NASIL HAZIRLANIR?
Kiralananın teslimi için düzenlenecek anahtar teslim tutanağında; kiralanana ait anahtarların kiraya verene veya vekil ya da yetkili temsilcisine iade edildiğinin ve tarihin yazılması yeterli olacaktır. Bu durumda kiracı kiralanana ilişkin teslim borcunu yerine getirdiğini ispat edebilir.
ANAHTAR TESLİM TUTANAĞI DÜZENLEMEK ŞART MIDIR?
Taraflar anahtar teslim tutanağı imzalamak zorunda değillerdir. Eğer taraflar karşılıklı olarak anlaşarak ve hiçbir uyuşmazlık çıkmadan sözleşmeyi sonlardırmışlar ise anahtar teslim tutanağı düzenlemeye gerek yoktur.
Ancak, anahtar teslim tutanağı düzenlenmediği durumlarda kiraya veren ve kiracı arasında meydana gelen bir uyuşmazlık söz konusu ise; kiralananın iade edildiğini ispat külfeti kiracıdadır.
Kiracı kiraya veren veya vekili ya da yetkili temsilcisinden yazılı şekilde anahtar teslim tutanağı almadığı takdirde kira ilişkisinin devam ettiği kabul edilmektedir.
Kira ilişkisinin anahtar teslim tutanağı ile sona ermediği durumda kiracının kira ödeme yükümlülüğü devam edecektir. Bu durumda kiracı kullanmadığı daire veya işyeri için kira borcuna dayalı olarak icra takibi veya dava ile karşı karşıya gelebilir.
Anahtar teslim tutanağı olmadan kiralananın iadesi halinde kiraya veren açısından ise hukuki risk oldukça büyüktür. Çünkü kiraya veren kiralananın kiracı tarafından kendisine teslim edildiğini ispat edemediği takdirde; konut dokunulmazlığını ihlal, hırsızlık ya da güveni kötüye kullanma suçlaması ile karşılaşabilir.
Kiracının kiralanan daire veya iş yerini iade etmek istemesine rağmen kiraya verenin anahtar teslim tutanağı imzalamaktan kaçınması halinde ise anahtarların bırakılacağı bir yerin tayini için mahkemeden tevdi mahalli tayini için talepte bulunulmalıdır.
Anahtar teslim tutanağı örneği için dosyayı indirin!
Boşanma ve Aile Hukuku; Karmaşık ve Geniş Kapsamlı Hukuk Dallarından Biridir. Bu Nedenle Alanında Uzman Avukatlardan Hukuki Destek Alınması Hayati Öneme Sahiptir. Bu Nedenle Alanında Uzman Avukatlardan Hukuki Destek Alınması Hayati Öneme Sahiptir. Boşanma ve Aile Hukuku konulu tüm iş/işlem/sözleşme ve hukuk davaları titizlikle yürütülmesi gereken ve gereken önem verilmezse telafisi mümkün olmayan zararların açığa çıkabileceği konulardır.
Ayrıca; Hukuki konular hakkında yazdığımız blog yazılarını okuyarak kısmen bilgi sahibi olabilirsiniz. Hizmet verdiğimiz hukuk alanları ile ilgili yazılarımız bilgilendirme amaçla yazılmıştır. Yazılarımız, çok genel ve özet niteliktedir, bu sebeple sitemizdeki tüm blog yazıları bilgi amaçlı olup hukuki tavsiye değildir. Hukuki işlemlere başlamadan önce mutlaka bir avukattan hukuki danışmanlık almanız tavsiye edilir.
コメント