top of page
Yazarın fotoğrafıBOŞANMA AVUKATI

BOŞANMA DAVASINDA ARAMA, SMS, WHATSAPP KAYITLARI İSTENEBİLİR Mİ? (ESENYURT BOŞANMA AVUKATI)


ESENYURT AVUKAT
ESENYURT BOŞANMA AVUKATI

BOŞANMA DAVASINDA ARAMA, SMS, WHATSAPP KAYITLARI İSTENEBİLİR Mİ? (ESENYURT BOŞANMA AVUKATI )



Esenyurt Avukat olarak on yıla yakın hukuki tecrübemiz tüm hukuki uyuşmazlıklar konusunda müvekkillerimize hukuki destek ve danışmanlık sunuyoruz. Ayrıca, Esenyurt Boşanma Avukatı olarak aile hukukundan kaynaklı çekişmeli boşanma dava larında ve anlaşmalı boşanma dava larında müvekkillerimize detaylı destek ve hizmet sunuyoruz. Esenyurt Meydan ' da bulunan Esenyurt Hukuk Bürosunu ziyaret etmeyi unutmayın!


Boşanma davalarında ARAMA, SMS, WHATSAPP KAYITLARININ istenip istenmeyeceğini birçok kişinin merak ettiği ve bizim de en sık karşılaştığımız sorulardan bir tanesidir. KOZA HUKUK BÜROSU olarak bu sorunun yanıtını sizlere anlatmaya çalışacağız. B


Zina veya sadakat yükümlülüğü ihlal sebebine dayalı olarak açılan boşanma davalarında, eşin kusurlu davranışlarını ispat etmek için her türlü yasal delil ileri sürebilir. Bu yasal delillerden en önemlisi ARAMA ve SMS KAYITLARI dır.


Peki BOŞANMA DAVASINDA ARAMA, SMS, WHATSAPP KAYITLARI İSTENEBİLİR Mİ?


ARAMA VE SMS KAYITLARI

Zina veya sadakat yükümlülüğü ihlal sebebine dayalı olarak açılan boşanma davalarında, kusurlu eşin arama ve sms kayıtlarının mahkeme dosyasına girmesi için ilgili GSM şirketlerine yazı yazılması talep edebilir.


Bu talebin usulünce yapılması ve mahkemenin de uygun bulması durumunda ilgili GSM şirketlerine yazı yazılarak kusurlu eşin arama ve sms kayıtları talep edilir. Mahkeme tarafından istenilen bu kayıtlar kısa sürede GSM şirketleri tarafından mahkeme dosyasına gönderilir. Gelen arama ve sms kayıtlardan, kusurlu eşin

  • Hangi numaralar ile görüştüğü,

  • Görüşmelerin veya mesajlaşmaların hangi saatte ve günde yapıldığı,

  • Yapılan görüşmelerin ne kadar sürdüğü,

  • Kaç tane mesaj gönderildiği,

  • Kaç tane mesaj alındığı açıkça görülür.

Ancak arama ve sms lerin içerik bilgisi öğrenilemez. Özetle, sadece kiminle, hangi saat ve günde, ne kadar konuşulmuş veya mesajlaşılmış o durum tespit edilebilir. Ne konuşulduğunun ya da mesajlarda ne yazıldığının bilgisi paylaşılmaz. Bu husus, halk arasında yaygın olarak ortaya çıkmış olan hatalı bir bilgiden ibarettir.


WHATSAPP KAYITLARI

Boşanma davasında WhatsApp kayıtları talep edilemez bu sebeple boşanma davalarında bu kayıtların bir önemi yoktur.


BOŞANMA VE AİLE HUKUKUNDA AVUKATIN ROLÜ

Boşanma ve Aile Hukuku; Karmaşık ve Geniş Kapsamlı Hukuk Dallarından Biridir. Bu Nedenle Alanında Uzman Avukatlardan Hukuki Destek Alınması Hayati Öneme Sahiptir.


Boşanma ve Aile Hukuku konulu tüm iş/işlem/sözleşme ve hukuk davaları titizlikle yürütülmesi gereken ve gereken önem verilmezse telafisi mümkün olmayan zararların açığa çıkabileceği konulardır. Bu ne


Ayrıca; Hukuki konular hakkında yazdığımız blog yazılarını okuyarak kısmen bilgi sahibi olabilirsiniz. Hizmet verdiğimiz hukuk alanları ile ilgili yazılarımız bilgilendirme amaçla yazılmıştır. Yazılarımız, çok genel ve özet niteliktedir, bu sebeple sitemizdeki tüm blog yazıları bilgi amaçlı olup hukuki tavsiye değildir. Hukuki işlemlere başlamadan önce mutlaka bir avukattan hukuki danışmanlık almanız tavsiye edilir.


ESENYURT HUKUK BÜROSU


#esenyurtavukat , #esenyurtavukatbüroları , #esenyurtavukatları , #esenyurtavukatnumarası" , #esenyurtavukatarzu , #esenyurtavukatlıkbüroları, #esenyurtavukattelefonnumarası , #esenyurtavukatofisleri , #esenyurtboşanmaavukatı , #istanbulesenyurtavukat , #esenyurtavukatbüroları , #esenyurthukukbüroları, #esenyurthukukbürosu, #esenyurthukukbürosuişilanları , #esenyurtavukatlıkbürosu , #esenyurthukukbürosuisilanları , #esenyurthukukbürosuiletişim, #esenyurthukukbürosutelefon , #istanbulboşanmaavukatı , #istanbulboşanmaavukatıücretleri , #istanbulboşanmaavukatıtavsiye , #istanbulboşanmaavukatları , #istanbulboşanmadavasıücreti , #istanbulboşanmaoranları , #istanbulboşanmaavukatlarılistesİ , #istanbulboşanmaavukat , #istanbulboşanma , #istanbulboşanmaavukatıankaraücretleri , #kozahukukbürosu , #kozadanışmanlıboşanma , #boşanmadilekçesi , #boşanmadavası, #boşanmaavukatı , #boşanmadavasınasılaçılır , #boşanmaprotokolü , #boşanmasebepleri , #boşanmadavasıücreti , #boşanmasüreci , #boşanmdavasınekadarsürer" , #boşanmadilekçesinasılyazılır#esenyurt#esenyurtmeydan#esenyurtavukat#esenyurtboşanmaavukati#esenyurtboşanmaavukatı#esenyurtbosanmaavukati#esenyurthukukbüroları#esenyurthukukbürosu#esenyurthukukburoları#esenyurtavukatnumaraları#esenyurtavukatbüroları#esenyurtavukatbul#avukatesenyurt#esenyurtanlşamalıbosanmaavukati#esenyurtavukatarzu#boşanmaavukatı#istanbulboşanmaavukati

Comments


  • Twitter
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • TikTok
bottom of page